28. Medzinárodný Novohradský Folklórny Festival

Galéria

28. Medzinárodný Novohradský Folklórny Festival bude prebiehať v čase od 24. do 28. júla vo viacerých mestách novohradského regiónu, medzi inými aj vo Fiľakove. Hlavným organizátorom festivalu s prestížnym medzinárodným štatútom CIOFF je Novohradské osvetové stredisko.

26-ho júla bude patriť fiľakovský hradný areál folklórnym súborom z Bulharska, Holandska a Česka. Podujatie otvorí vystúpenie domácej Speváckej skupiny Foncsik a Hudobnej skupiny BARKO. ĽH Ďatelinka a sólisti FS Jánošík predstavia svoje najnovšie CD pod názvom Od Málinca po Dolnú zem.

Sprievodným programom bude súťaž vo varení kotlíkových špecialít a kubánsky tanečný večer s hudobnou formáciou Unicumbia z Kuby. Temperamentný latinskoamerický večer sa uskutoční v Penzióne Bebek v rámci programu Poklady stodoly.

Festival sa realizuje ako súčasť XXXIII. Palóckych dní a Dní mesta Fiľakovo, organizátorom podujatia je Mestské kultúrne stredisko vo Fiľakove, občianske združenie Iuvenis Neogradiensis a ZO Csemadok Fiľakovo v spolupráci s Novohradským osvetovým strediskom v Lučenci.

Podujatie sa uskutoční s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín.

Dĺžka podujatia: 540 minút
Dátum lokálnej premiéry: 26. júl 2024

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.